ⓘ Historiallinen ajattelu, edistys ja yhteiskunta

                                     

ⓘ Historiallinen ajattelu, edistys ja yhteiskunta

Historiallinen ajattelu, edistys ja yhteiskunta on Matti Viikarin postuumi kokoomateos. Kirjan ovat toimittaneet Tapani Hietaniemi, Tuomas M. S. Lehtonen ja työryhmä. Sen on julkaissut Tutkijaliitto vuonna 1995.

                                     

1. Sisältöä

Miksi ja minkälaista historiaa? – Suomalaisen viinapään historia – Feodalismista – 1700-luvun historiallinen ajattelu: Feodalismista edistykseen. – Saksalaisesta valtiokeskeisestä historiallisesta ajattelusta. – Modernista ajankäsityksestä ja historianfilosofisista synteeseistä. – Objektiivisuudesta ja relativismista – Edistyksen ongelmasta.

                                     

2. Aiheesta muualla

  • Pekka Kaunismaa: Refleksiivisyyttä historioitsijoille. Arvio teoksesta Matti Viikari, Historiallinen ajattelu, edistys ja yhteiskunta. Aikakauskirja Niin & näin 2/1996.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →