ⓘ Georgialainen unelma

                                     

ⓘ Georgialainen unelma

Georgialainen unelma on georgialainen koalitiopuolue, joka syntyi kuuden puolueen yhteenliittymänä. Puoluetta johti aluksi miljardööri Bidzina Ivanišvili mutta marraskuussa 2013 hän luovutti asemansa Irakli Garibašvilille.

Koalition jäsenpuolueet ovat

  • Republikaaninen puolue perinteinen liberaalipuolue
  • Konservatiivipuolue johtajana kansallismielinen Zviad Dzidziguri
  • Teollisuus pelastaa Georgian yrittäjiä tukeva puolue
  • Georgialainen unelma - demokraattinen Georgia Ivanišvilin alkuperäinen oma puolue
  • Vapaat demokraatit länsimielinen puolue, johtajana Irakli Alasania
  • Kansallisfoorumi alueellinen populistipuolue

Georgialainen unelma on Georgian parlamentissa vuoden 2012 vaalien jälkeen suurin ryhmittymä, jolla on 85 paikkaa 150:sta. Se sai 55% äänistä, kun toisen valtapuolueen Yhdistyneen kansalliseen liikkeen ENM ääniosuus oli 40%.

Vaikka Georgialainen unelma on perustettu vastustamaan Mikheil Saakašvilin ENM-puoluetta, niillä on varsin samankaltaiset poliittiset arvot. Molemmat ovat selvästi länsimielisiä.

Georgialainen unelma tuki Salome Zurabišviliä vuoden 2018 presidentinvaaleissa, mutta Zurabišvili ei ollut virallisesti puolueen ehdokas. Hän voitti vaalit.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →